M I J N   V E R H A A L


Schoonheid, in al haar aspecten, loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind kon ik geboeid kijken naar de kleinste details; hoe mos op een steen groeit, een blaadje dat zich op een bepaalde manier krult, de zon die vlekken tekent op de muur… Nog steeds zorgen die dingen voor mijn dagelijkse kleine gelukjes.


Als 18-jarige bracht ik een jaar in Brazilië door. Een heerlijke plek waar ik kon aarden en mezelf kon zijn, vrij van het beeld dat familie hier van me had. Het was één van mijn eerste stappen naar mijn kern. Na het afronden van de middelbare school waagde ik me even aan Indologie, om na een half jaar toch voor regent Plastische Opvoeding en Godsdienst te studeren. Vijf jaar gaf ik les en nadien werkte ik meer dan tien jaar als hair & make-up artist voor bedrijven en particulieren. 

Veel was dus gericht op uiterlijke schoonheid. Toch ging het bij mij niet om het laagje make-up bovenop de huid. Het was genieten als ik de ruimte kreeg om net die innerlijke schoonheid naar buiten te halen.


De geboortes van mijn twee kinderen, Jaan en Nona, brachten me verder op mijn pad. Elk op hun eigen, unieke manier. Jaan zorgde er voor dat ik trauma’s uit mijn kindertijd kon aanpakken. Nona zorgde voor de aanwakkering van mijn spirituele vuur. Het was vlak na haar geboorte dat ik me inschreef voor de opleiding ‘Intuïtieve Ontwikkeling’ en meer begon te vertrouwen op mijn innerlijke kracht. Dankzij de Araina Academy dook ik nog verder naar de innerlijke schoonheid van de mens, het leven, het Universum en uiteraard ook van mezelf.


In november 2019 trok ik voor twee weken naar Kaua’i om mijn opleiding aan de Araina Academy af te ronden. Een intens mooie reis die amper in woorden te vatten valt. Kaua’i voelde vanaf het eerste moment als thuis. Het eiland draagt een hele speciale energie in zich. Een energie die alles snel laat bewegen, je grote stappen in je persoonlijke groei laat zetten en tegelijkertijd voor omhulling en rust zorgt. Grootmoeder Kaua’i neemt geen blad voor de mond, ze toont  je rechtuit waar het om gaat en voorziet je tevens van helende schoonheid en de meest pure, voedzame voeding.


Tijdens mijn verblijf op Kaua’i kwam ik verschillende keren het woord ‘Pohaku’ tegen. Het is eigenlijk meer een concept dan een woord. Het laat zich vertalen als ‘steen’, maar houdt zoveel meer in. Pohaku zijn volgens de Hawaiiaanse traditie de basis van het leven. Het zijn levende energieën die heel zacht en langzaam hun wijsheden met ons delen.Deze zachte en toch heel krachtige energie wil ik ook jou aanreiken. Fundamentele sleutels om jouw reis van het Leven op een diep bewuste manier te bewandelen. Handvaten zodat ook jij kan ontdekken dat dit Pad bezaaid is met liefde en overvloed, dat je je eigen goddelijke legende mag beleven in alle schoonheid. Een reis die ik onderneem aan de hand van Diamond Genetic Key Code Alchemy, ceremonies en schilderijen.

L I V E   Y O U R   D I V I N E   L E G E N D